MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Monika Koláčková - Účetní poradenství

Nabízíme vedení daňové evidence, podvojného účetnictví, zpracování mezd, daňových přiznání včetně zastupování na FÚ, ZP a OSSZ.
Monika Koláčková, 17.listopadu 18, Jihlava,
tel.: 565 657 400, 606 836 626, mon.kolackova@volny.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Jihlaváci recyklací elektrospotřebičů ulevili přírodě

Občané v Jihlavě loni odevzdali k recyklaci 3.131 televizí, 1.457 monitorů a 55 tun drobného elektra.

Post

Vysočinu i nadále trápí sucho

Letošní rok je již třetím rokem po sobě, kdy je území Kraje Vysočina postiženo suchem a nedostatkem vody. Zima byla poměrně dlouhá a srážkově bohatší

Post

Historie Jihlavy jako komiks

Že historie může být i dobrá zábava dokazuje nová publikace, kterou vydala jihlavská radnice. Vydala dějiny Jihlavy jako příběh dvou ježků v komiksu.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz Monika Koláčková garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz