MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Monika Koláčková - Účetní poradenství

Nabízíme vedení daňové evidence, podvojného účetnictví, zpracování mezd, daňových přiznání včetně zastupování na FÚ, ZP a OSSZ.
Monika Koláčková, 17.listopadu 18, Jihlava,
tel.: 565 657 400, 606 836 626, mon.kolackova@volny.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Nové semafory na kruhovém objezdu u průmyslové zóny

V pátek odpoledne proběhla úspěšná zkouška nových semaforů na kruhovém objezdu v Pávovské ulici. Stabilně umístěné světelné signalizační zařízení nahr

Post

Květinová výstava i pohádková neděle na zámku v Telči

Zahájení květinové výstavy v pátek 9. června odstartuje kulturou a zážitky nabitý víkend na zámku v Telči.

Post

Poslední domácí zápas Zlín nezvládl, Jihlavě podlehl o tři branky

Jihlava, která bojuje o záchranu si z Letné odváží všechny body za vítězství 3:0. Vše začalo na konci prvního poločasu, když si míč do vlastní sítě

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

Monika Koláčková www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu