MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Monika Koláčková - Účetní poradenství

Nabízíme vedení daňové evidence, podvojného účetnictví, zpracování mezd, daňových přiznání včetně zastupování na FÚ, ZP a OSSZ.
Monika Koláčková, 17.listopadu 18, Jihlava,
tel.: 565 657 400, 606 836 626, mon.kolackova@volny.cz.

AKZA – právní poradenské služby pro Vás – již od roku 1992

Advokátní kancelář JUDr. Milana Zápotočného je jednou z největších advokátních kanceláří na Vysočině působící na trhu právních služeb již od roku 1992. Jsme Vaším silným a stabilním partnerem pro obchod i záležitosti běžného života.www.akza.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Poslední domácí zápas Zlín nezvládl, Jihlavě podlehl o tři branky

Jihlava, která bojuje o záchranu si z Letné odváží všechny body za vítězství 3:0. Vše začalo na konci prvního poločasu, když si míč do vlastní sítě

Post

Zlatá jeřabina 2016 patří Dni dětské vietnamské kultury a obnově hradu v Ledči nad Sázavou

Zastupitelstvo Kraje Vysočina rozhodlo o udělení cen v anketě Zlatá Jeřabina – Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2016. Nejvíce hlasů získaly

Post

Mladá Boleslav vydřela tři body proti Jihlavě

Mladá Boleslav sice potvrdila roli favorita a Jihlavu porazila, ale na očekávané tři body se hodně nadřela, jak je u ní v této jarní sezoně na domácím

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

AKZA - právní poradenské služby pro Vás Monika Koláčková www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu